Materiál: Vysoce kvalitní nerezová ocel, Pryskyřice
Vykosťovací nůž: k vykosťování, ořezávání a krájení všech druhů živočišných (nebo rybích) bílkovin. Jejich úzké čepele se mohou pohybovat od tuhých (pro proříznutí silných hrupavek) po flexibilní (pro ohnutí mezi kostmi a okolním masem)
Šéfkuchařský nůž: sekání bylinek a ořechů, nakrájení na kostičky a krájení ovoce, zeleniny a masa sekání a drcení česneku, řezání melounů
Sekáček: snadné rozbíjení masových kostí a hustých potravin má krátkou širokou čepel, která se podobá rovnému ostří
Nože na krájení: jsou lehké a mají krátkou čepel se špičatým hrotem, díky čemuž jsou užitečné pro jemné opracování, krájení, sekání a krájení ovoce, loupání slupek na ozdoby
krájení krevet, ořezávání přebytečného tuku z masa