monogramováno KA - Král Slunce

Detail položky

Detail položky

> Zobrazit detail položky a informace o autorovi

Je nám velkou ctí, že jsme mohli poskytnout prostor na našich stránkách významnému sběrateli,  který připravil část své sbírky k aukčnímu prodeji.

Výběr obrazů, jejich prezentace  a mimořádné zpracování jsou dílem samotného sběratele.

Jsme připraveni stejný prostor poskytnout také dalším sběratelům.

Akryl na plátně, 50 x 60 cm. Monogramováno. Rámováno v uměleckém americkém rámu se zlatohnědou patinací za použití zkoseného profilu zakončeného geometrickým vnitřním profilem.

Poznámka současného majitele: Obraz byl původně součástí moderní americké malby ve sbírce českých majitelů žijících v New Yorku. Obraz byl několikráte úspěšně vystavován, vždy za patřičné pozornosti návštěvníků výstavy. Stylizace „krále Slunce“ autor rozvinul do kontrastu klidné tváře se hřívou barevných paprsků, jež obepínají vše ve svém okolí, čímž chtěl autor vyjádřit celosvětovou moc planety Slunce, jež zasahuje všechny kontinenty s různorodým obyvatelstvem. Na obraze je vyjádřena energie neustále tryskajících paprsků Slunce, a hlavně s různou účinností a silou viz barevné použití spektrem paprsků. Celková kompozice je dotvářena neutrálním pozadím ovlivněným barevnou škálou paprsků slunce. Nádherně zpracované téma v perfektním rámování ve vysokém kvalitním provedení od poučeného mistra moderní malby.

vydraženo
monogramováno KA
107444. Král Slunce
Dražba ukončena:20.12.2023 20:02:00
Vyvolávací cena:1 000 Kč
vydraženo za:1 000 Kč
Chcete prodat podobný předmět?

> Zobrazit informaci jak prodat předmět v aukci

ČástkaPřihozenoPřihodil
1 000 Kč 04.12.2023 13:07:07 10705