O aukci - Informace o speciální aukci

Detail položky

Detail položky

> Zobrazit detail položky a informace o autorovi

Speciální aukce: Pozůstalost po významném sběrateli a mecenáši umění JUDr. Ing. Jaroslavu Karáskovi

Vstupte do světa vzácného dědictví a osobnosti, která zanechala nesmazatelnou stopu v české historii 20. století. JUDr. Ing. Jaroslav Karásek, narozený 17. srpna 1900 v Opočně, žil svůj život s vášní pro umění. Jeho kariéra ve Škodových závodech, kde zastával post osobního asistenta generálního ředitele a později víceředitele, je svědectvím jeho vynikajícího profesního talentu a angažovanosti.

Jaroslav Karásek nebyl pouze úspěšným manažerem, ale také vášnivým sběratelem umění a významným mecenášem. Jeho blízké vztahy s předními osobnostmi českého umění, včetně členů Sdružení českých umělců grafiků Hollar, jako byli Václav Hollar, Jiří Židlický či Karel Štika, poukazují na jeho hluboký zájem o kulturu a umění.

Rodinným přítelem Karáskových byl i Viktor Stretti, s nímž ho pojilo celoživotní přátelství, dokládané nejen korespondencí, ale i cennými dary jako jsou  grafické listy a malby. Viktor Stretti je také autorem portrétů Jaroslava Karáska a jeho ženy Zdenky Karáskové.

Tato aukce představuje jedinečnou příležitost přiblížit se k osobnímu odkazu Jaroslava Karáska skrze sbírku uměleckých děl, která zahrnuje portréty, grafické listy, porcelán, obrazy, nábytek, nádobí a další starožitnosti spojené s jeho životem a profesními úspěchy.

Zapojte se do této neopakovatelné aukce, která je poctou kulturnímu bohatství a odkazu JUDr. Ing. Jaroslava Karáska.

Nechte se unést duchem doby a jedinečností, kterou tato aukce přináší.

top
O aukci
120100. Informace o speciální aukci
Dražba ukončena:07.08.2024 20:00:00
Vyvolávací cena:0 Kč
nebylo vydraženo
Chcete prodat podobný předmět?

> Zobrazit informaci jak prodat předmět v aukci