Jaroslav Jerry Svoboda - V zajetí spirál

Detail položky

Detail položky

> Zobrazit detail položky a informace o autorovi

Nejdelší strana: 50 cm

Akryl na plátně, 40x50 cm. Signováno vpravo dole Svoboda. Nerámováno.

Pozn.: Tento obraz patří mezi můj stěžejní styl, kterým se zabývám již od roku 2020, kdy vznikly obrazy na téma covidu. Má současná tvorba je především vyústěním, kdy reálně či symbolicky odlétáme do jiných světů a dimenzí. 

 

o autorovi: Klatovy 1962
Tvoří ve stylu neosymbolismu, semifigurativniho abstraktního expresionismu, surealismu a kubismu.
Studia: Středočeská výtvarná konzervatoř – obor malba, sochařství PhDr. J.Hlaváček, akad. mal. Paleček, akad. sochař Pankrác, soukromě – akad. sochař Josef Adámek. Emily Carr University of Art and Design, Vancouver Kanada, prof. John Wertshek, prof. Sally Michener. Učil malbu a kresbu ve Stratherm Centre, Montreal Kanada. Spolupracoval na filmu Tmavomodrý svět – nominace na Českého lva. Jeho obrazy byly prezentovany na TV Prima a TV Nova v rámci výstavy Before Now After v galerii Pražská kavárna v Praze 7, a též na TV Noe v rámci výstavy Nové Světy - New Worlds v galerii Soukenda v Praze 1. Je zastoupen v soukromých sbírkách a galeriích v Kanadě, USA, Číně, Izraeli, Holandsku, Rakousku a v České republice.
Společné a soukromé výstavy – výběr : Del Bello Gallery Exhibition of Miniature Art Toronto Kanada, La Petite Galerie de Saint-Galixte Kanada, Muzeum of Modern Art Triangle Gallery Art-O-Rama Calgary Kanada, Courte Point – traveling exhibition Kanada New York City, Galerie Portheimka Zápas s andělem Praha, Muzeum Vysočiny Zápas s andělem Jihlava, Galerie U Řečických Střelnice Praha, Galerie Vltavin charitativni výstava Karolinum Praha, Art Bistro Duchové a Valkýry Praha, Galerie Sýpka – Festival Hrůzy Buštěhrad, Pasáž českého designu a umění Artvarium Praha, Jakubec Gallery Praha, Contemporary Art Centre - International Art Beneficion Rochester New York USA, Galerie Recesse The Game Praha, Galerie ASSO Energie a Symboly Divná doba - Strange Time Praha, Galerie Moritz Setkání v čase Bílovec, Divadlo Kámen - akční malba obrazu Praha, Galerie Soukenda Nové světy - New Worlds Beyond Beyond II Praha, Galerie Bar/ák What Next Praha, Galerie pro onkologické pacienty a podporujicí umělce Konfrontace Praha, Galerie Holandský dům MKC Beyond III Beroun, Letohradská 10 výstavní prostor Spaces & Places Praha, Galerie Portheimka Myslivecký Realismus 2 Praha, Galerie města Olomouce Pět Vět.
Charitativní a benefiční aukce např. Galerie Vltavín pomoc postiženým při povodni – výstava Karolinum Praha, Cesta domů – benefiční aukce Praha, Nadační fond Lucky be charitativni aukce – Obrazy v aukci Praha, Hospic Hradec Králové – kamínková aukce, Hospic Nejste sami Arcibiskupský palác Olomouc, Galerie pro onkologické pacienty a podporující umělce – benefiční aukce Praha. Žije a tvoří v Praze.

Nejvyšší dosažená cena za dílo tohoto autora v aukci: 36 000 Kč

vydraženo
104281. V zajetí spirál
Dražba ukončena:08.10.2023 20:11:39
Vyvolávací cena:1 000 Kč
vydraženo za:1 000 Kč
Chcete prodat podobný předmět?

> Zobrazit informaci jak prodat předmět v aukci

ČástkaPřihozenoPřihodil
1 000 Kč 08.10.2023 20:08:39 9624