Imrich Plekanec - Zátiší s vídeňským ovocem I., II

Detail položky

Detail položky

> Zobrazit detail položky a informace o autorovi

Je nám velkou ctí, že jsme mohli poskytnout prostor na našich stránkách významnému sběrateli,  který připravil část své sbírky k aukčnímu prodeji.

Výběr obrazů, jejich prezentace  a mimořádné zpracování jsou dílem samotného sběratele.

Jsme připraveni stejný prostor poskytnout také dalším sběratelům.

Olej na malířské lepence, signováno  autorsky vrypem do mokré malby vpravo dole a dále u pandantu vlevo dole, dva pandanty, 17 x 21 cm, rozměr s rámem a paspartou 34 x 37 cm, rámováno v umělecké paspartě pod sklem do uměleckého vídeňského rámu. Ve dvou subtilních uměleckých dílech silně působí na diváka v úmyslně potemnělém koloritu barevného spektra rukopis umělecké vídeňské malířské školy 1. třetiny 20. století, kdy byla vytvářena dnes velmi ceněná díla. Oba pandanty původně pochází z výborné umělecké sbírky českých krajanů žijících ve Vídni. V razantním rukopise, plošně hutně propracovaném a sladěném barevného pozadí s vystínováním barevných ploch na ovoci poučené oko zkušeného znalce umění snadno rozpozná velmi kvalitní provedení s velkým investičním potenciálem!

 

o autorovi: 1908-1964
Žil s rodiči v Jugoslávii, kde studoval kresbu u prof. Turkoviče, v uměleckých studiích pokračoval na Dělnické škole v Praze u prof . Preisse, dále na Ukrajinské akademii v Praze u prof. Kulce, posléze v malířské speciálce u O. Nejedlého na AVU. Věnoval se krajinomalbě, působil v Třebíči. Používal malířský pseudonym I.P. Pelanský.

vydraženo
107571. Zátiší s vídeňským ovocem I., II
Dražba ukončena:20.12.2023 22:09:00
Vyvolávací cena:1 000 Kč
vydraženo za:1 000 Kč
Chcete prodat podobný předmět?

> Zobrazit informaci jak prodat předmět v aukci

ČástkaPřihozenoPřihodil
1 000 Kč 20.12.2023 19:58:42 1543