Elian - Bezvětří

Detail položky

Detail položky

> Zobrazit detail položky a informace o autorovi

Pozn.: Dílo pochází přímo z ateliéru autora. Vzadu nalepen certifikát originality díla. Rám mírně poškozen. Pohled do snové vize zachycuje příběh chlapce, který za svítání sází do země balóny, jako malé samostatné planety, které jsou lepšími verzemi pochmurného a bezbarvého světa, ve kterém žije on sám. Sadí je v naději, že jednou v jednom z nich bude žít. Jsou plné života, radosti a jsou barevně syté, přesně tak, jak si chlapec představuje i život na těchto vznášejících se miniaturách planet. Jedinou podmínkou, aby se světy ujaly, je naprosté bezvětří. Obraz z autorova období „Syté sny“.

Nejdelší strana: 116 cm

Olej na sololitu, celkový rozměr včetně rámu: 116x70. Signováno vlevo dole Elian 2015. Rámováno.

 

o autorovi: Absolvent ateliérů E.M. Castonguay v americkém Pittsburghu a žák J. Švikruhy. Jeho primární technikou je olejomalba.
Věnuje se i asamblážím. Profesionálně tvoří a žije v Púchově, kde také vede svůj ateliér malby.
.
"Elian je současný představitel imaginární výtvarné tvorby. V jeho díle, které stojí na dialogu reálního s jeho osobním vnitřním
světem je důležitým aspektem podvědomé zkoumání lidské psychiky a ducha, zachycení hloubky atmosféry, reflektování vnitřního rozpoložení a emocí v kontextu magicko-realistických, surreálních, někdy až bizarních příběhů.
Má velký dar imaginace, spojovat realitu s fantazií, skutečné s neskutečným a vtahovat diváka do samotného děje na plátně. V jeho ranném díle je citelný vliv staromistrovského pojetí malby, ale v současné době se jeho malířský přístup stává stále více uvolněnějším, což se projevuje i bohatšími motivy, nebo osvobozováním se od limitované barevné palety. Každý jeho obraz je mistrovským dílem v jednotě obsahu a formy s velkou výpovědní hodnotou, odkazem a myšlenkou. Autorova díla jsou zastoupena v mnoha soukromých sbírkách ve více zemích Evropy a USA.“
Jozef Švikruha, malíř a výtvarný pedagog.

doporučujeme certifikát
123580. Bezvětří
Zbývá:8 dnů, 3 hodin
Konec dražby:26.09.2024 20:29:00
Vyvolávací cena:3 000 Kč
Chcete prodat podobný předmět?

> Zobrazit informaci jak prodat předmět v aukci